zondag 12 februari 2012

Onze bijkamer....

Omdat ik het geen weer vind om naar buiten te gaan, het sneeuwt af en toe een beetje, brrr die kou, ben het nu wel een beetje zat hoor, ga ik gewoon weer lekker verder met de bijkamer opruimen.
Lekker snuffelen in oude boeken...

En hij moet gewoon opnieuw ingericht worden...spullen genoeg, maar ik wil het anders. Inmiddels zijn de twee video recorders naar de schuur gebracht, deden het niet meer...Simon heeft ze nog uitgeprobeerd, maar er kwam alleen nog maar geluid uit. De video van ons huwelijk, bijna 25 jaar geleden, moet maar eens op dvd worden gezet!

De piano, op een rommelmarkt gekocht, zal ik die verven of niet....


Boven de klep zie je links en rechts twee donkere vlekken, daar zaten twee koperen kaarsenstandaards bevestigd. Ik heb ze nog, maar heb ze eraf gehaald omdat ze zo lelijk waren. Maar die kunnen dan misschien wel overgespoten worden....

Het krukje wat bij de piano staat hoort erbij, de rand is beschadigd, maar de zitting is nog heel, ik vind het wel wat hebben zo, doe daar niets aan, mag van mij wel zo blijven.

Deze kamer heeft als basis kleur gebroken wit. De houten panelen zijn nog van de vorige bewoners, die hebben wij in dezelfde kleur als de boekenkast geverfd, creme.

Daarboven had ik gekozen voor engels behang, met een mooi dessin met de kleuren blauw, creme en goud.


Het zit er nu bijna zeven jaar op, maar ik vind het nog steeds mooi.

Op de vloer liggen brede houten vloerdelen, is ook makkelijk met Wessel, goed schoon te houden en het staat mooi en warm.

Zo stukje bij beetje zien jullie onze bijkamer, zoals het er nu uit ziet kan ik deze week met verven beginnen.

Ga eerst twee tafeltjes onderhanden nemen, die worden creme/wit


Deze is van mahonie, met van die sierlijke pootjes.


Dit eiken tafeltje komt nog bij mijn schoonouders vandaan. Hij is vrij hoog en niet zo groot, te leuk om weg te doen toch?!

Ik heb nu gelijk een stok achter de deur, in mijn volgende post zal ik het resultaat laten zien.... en ik hoop dat jullie wat tips hebben voor de piano!!

Allemaal nog een fijne zondag,

groetjes Anke

4 opmerkingen:

 1. Je kandelaars gewoon met kalkverf schilderen,je zal zien hoe mooi ze worden,creme is een optie,steekt mooi af bij het hout van de piano.
  Het is maar een idee Anke!!!!!
  Fijne Zondag nog & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tip met kalkverf van Silvia! Anke ik ben heel benieuwd naar het resultaat van de tafeltjes!!!! Bedankt voor je lieve reactie en ik wens je een superfijne zondag!
  Lieve groet van Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik zit meteen aan kalkverf te denken, dat geeft namelijk een mooi oude uitstraling! Ben ook erg benieuwd naar het resultaat.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige spullen en als ze in een lichte kleur worden geverfd super hoor, ben benieuwd...groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen