zondag 15 januari 2012

Niet zomaar een kaststel.

In de hoek boven de oude potkachel staat dit kaststel op de schoorsteenmantel. Niet zomaar een kaststel, het is nog van mijn opa en oma geweest en hebben zij gekregen toen zij trouwden, inmiddels 95 jaar geleden!


Het is nog redelijk gaaf, een klein barstje aan de achterkant van een vaas, de teugels van de paardjes zijn qua kleur wat vervaagd, maar het groen en blauw is nog steeds mooi.Ik weet nog als kind dat het bij mijn ouders op de kast stond, op een gegeven moment was het zomaar verdwenen... in de kast bleek later. Mijn moeder houdt van een strak interieur dus daar past dit niet in. Mijn vader kwam er pas geleden mee aan of het iets voor mij was? Daar zeg ik geen nee tegen! Ik heb er nog wel een plaatsje voor ....ik hou van dit kaststel, al is het alleen al de herinnering aan vroeger.

Een fijne zondag,

Anke

3 opmerkingen:

 1. Nou dat is zeker een apart kaststel en dit moet je natuurlijk koesteren, heel erg mooi...lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, welkom in blogland, leuk dat je me volgt ! Wat een bijzonderkasstel heb je van je vader mee gekregen ! Het verhaal achter zulke spulletjes maakt ze mooi, de zoete herinnering, kan het me zo goed voorstellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anke,
  Ik heb gezien dat wij een paar dingen toch wel gemeen hebben.
  De liefde voor brocante ,een webwinkel,en we wonen aardig dicht bij elkaar in de buurt!!!!!
  Ik ben ook nieuw in blogland,dus aardig de boel aan het verkennen ,vind het leuk om je te volgen,en heb je zin dan kan je bij mij ook even komen gluren.
  Fijne Zondag & lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen